21 Ekim 2011 Cuma

Siyah formaya MHK engeli !

Aslan, bu sezon 6. kez klasik parçalıyla sahaya çıkacak. Zira Antalyaspor'a karşı siyah formayla mücadele etme düşüncesi, MHK'nın bu haftadan itibaren uygulanacak yeni kararına takıldı.

Galatasaray, bu akşam Antalyaspor ile deplasmanda oynayacağı maça, Çukurca'da yaşanan ve 24 askerimizin şehit olmasına neden olan terör saldırıları nedeniyle siyah formayla çıkmak istiyordu. Hatta siyah formalar Antalya'ya götürüldü. Ancak bugün kulübün resmi internet sitesinden 'parçalı forma ile sahadayız' açıklaması yapıldı.

Antalyaspor'un siyah forması bulunmadığı ve saha içinde takımların karışması gibi bir durum olmadığı için Galatasaray'ın neden parçalıyı tercih ettiği merak konusu oldu. Bunun nedeni ise Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) aldığı yeni kararda gizli.

Nitekim bu haftadan itibaren Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların maçlarda giyeceği formalar, o karşılaşmada düdük çalacak hakemler tarafından belirlenecek.

Maçtan bir gün önce takımların sezon öncesi Futbol Federasyonu'na bildirdiği formalardan birini seçecek olan hakemler, tercihini kulüplere bildirecek. Kalecilerin giyeceği formalar da aynı şekilde hakemin takdirine bırakılacak.

Hiç yorum yok: